Extra bestuurder huurauto

Wellicht dat je tijdens een lange rit wel even wilt wisselen met iemand anders zodat jij ook kunt genieten van het landschap tijdens de rit naar het verre zuiden. Of dat je toch nog even een paar zaken wil doornemen voordat jullie bij de klant arriveren.
Dan moet je wel weten of iemand anders dan jij (de huurder) wel bevoegd is om in de huurauto te mogen rijden. Dat is namelijk niet altijd zomaar mogelijk.

Klik op een voertuig naar keuze

Huurder is de (hoofd)bestuurder

De huurder is tevens de hoofdbestuurder van de auto en ook wettelijk verantwoordelijk voor de auto. Van deze persoon is dan ook alle informatie opgenomen op het contract en heeft de verhuurder de identiteit en het rijbewijs gecontroleerd. Hij of zij ondertekent ook het huurcontract.

Extra bestuurder opgeven

Bij vrijwel alle verhuurbedrijven, misschien een enkele daargelaten in het buitenland, kun je extra bestuurders opgeven. Dat betekent dat je deze vooraf moet doorgeven aan het verhuurbedrijf samen met alle informatie die de verhuurder daarbij verlangt. Dat is meestal een rijbewijs maar soms wordt ook een identiteitsbewijs verlangt.
extra-besuurder--top

Wie mag als extra bestuurder worden opgegeven?

Dat verschilt per verhuurbedrijf maar over het algemeen gelden dezelfde eisen als voor een hoofdbestuurder. Bij Autoverhuur Hoogeveen moet je 18 jaar zijn en een geldig rijbewijs bezitten. Het aantal extra bestuurders kan ook verschillen per bedrijf maar een maximum van 3 extra bestuurders is normaal.

Vooral in het buitenland kunnen andere en strengere regels gelden en is het goed je daar vooraf goed in te verdiepen.
Met onze auto’s mag je gewoon naar het buitenland en heb je deze eventuele problemen niet.
extra-besuurder--even-nadenken

Wat zijn de kosten voor een extra bestuurder?

Ook een hele goede vraag bij het huren van een auto en vooral in het buitenland. Want daar kunnen de prijzen nogal eens verschillen en hoog zijn. Ook weer een aandachtspunt bij het doornemen van de voorwaarden.
Veel verhuurbedrijven rekenen per dag en per extra bestuurder een vast bedrag. In het buitenland loont het zeker de moeite om meerdere verhuurders te vragen naar de kosten hiervoor.

Maar bij Autoverhuur Hoogeveen zijn er geen kosten verbonden aan de opgave van extra bestuurders. Dus dat hoeft je al niet meer tegen te houden om bij ons te huren naast de aantrekkelijke tarieven en kortingen die we geven aan zakelijke rijders, clubs en verenigingen.

Waar moet je op letten?

Vraag na hoe je een extra bestuurder kunt opgeven en of er kosten aan verbonden zijn. Je moet daarnaast de extra bestuurders vooral opgeven en de gevraagde informatie kunnen leveren. Geef dus direct bij de reservering door wie de extra bestuurders zullen zijn. Deze gegevens moeten ook op het huurcontract worden opgenomen.

Meer informatie nodig?

Mocht je toch meer informatie nodig zijn, neem dan even contact op met ons. Is alles duidelijk dan kun je direct een auto, bestelbus of personenbus huren.

Gerelateerde artikelen:

Zakelijk huren
Kosten huurauto
Naar het buitenland met huurauto
Verzekering huurauto
Aandachtspunten bij autohuur

Ga naar:

Auto huren
Personenbus huren
Bestelbus huren
Verhuiswagen huren
Rolstoelbus huren
Bel ons
0528 - 22 02 44

Autoverhuur Hoogeveen
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

BTW nummer:
NL002280853B21

Openingstijden

Maandag
08:00 - 17:00 uur

Dinsdag
08:00 - 17:00 uur

Woensdag
08:00 - 17:00 uur

Donderdag
08:00 - 17:00 uur

Vrijdag
08:00 - 17:00 uur

Zaterdag
08:00 - 16:00 uur

Zondag
Gesloten


Venster sluiten

In verband met de Covid-19 uitbraak nemen wij verschillende maatregelen.

Ook introduceren wij de haal en breng service voor onze verhuur voertuigen klik hier.