Pech met huurauto; wat te doen?

Wat te doen bij pech met een huurauto?
Niemand wil met pech langs de kant van de weg staan en helemaal niet in het buitenland! De meeste mensen hebben wel een verzekering die je bij pech ondersteunt. Maar wat als je een huurauto mee hebt?

Dan is de vraag of en hoe de auto is verzekerd voor pechgevallen. Is dit niet geregeld, dan zijn alle kosten voor jezelf. Is er een aparte verzekering afgesloten, dan is ook duidelijk wie je moet inschakelen. Neem in ieder geval contact op met de verhuurder van de auto.

Klik op een voertuig naar keuze

pech onderwegMet pech onderweg bedoelen we dat het voertuig is gestrand of eigenlijk niet verder mag of kan rijden. Wanneer bijvoorbeeld het waarschuwingslampje van het olieniveau gaat branden is het zaak zo snel mogelijk dit bij te vullen. Kun je binnen een paar kilometer bij een pompstation terecht, dan kun je proberen voorzichtig daar naartoe rijden. Maar beter is zo snel mogelijk te stoppen en zo nodig hulp in te roepen.

Het gaat dus gebreken aan de auto waardoor je niet verder kunt rijden en niet om een ongeluk. Bij een ongeluk zul je anders moet reageren. In ieder geval neem je dan ook contact op met de verhuurder.

In het buitenland komt het erop neer dat je ook probeert het probleem op te lossen en anders dus ook de hulp moet inschakelen van een pechhulpdienst.

Hulpdiensten

Er zijn in Nederland een paar aanbieders van pechhulp en ook de verzekeraars bieden pakketten aan met pechhulp inbegrepen. Maar je kunt ook de hulp apart kopen, het zogenoemd Pechhulp on Demand.

Bij nieuwe auto’s geven veel dealers standaard een zogenoemde mobiliteits- of doorrijd-garantie. Deze gratis pechhulp geldt een aantal jaar na de aankoop van de auto of zolang deze wordt onderhouden bij de dealer. Aanvullende pechhulp is dan in principe overbodig.

Het is aan jou om een keuze te maken uit de mogelijkheden en een aantal afwegingen te maken:
pech huurauto - auto duwen

Pechhulpdiensten


Europa-dekking of alleen in Nederland
: kom je nooit in het buitenland dan is pechhulp voor alleen Nederland voldoende. Kom je regelmatig in het buitenland dan kun je beter voor Europa kiezen.

Woonplaats-dekking
: de pechhulp geldt dan ook in jouw woonplaats en meestal al dus ook wanneer de auto nog voor de deur staat. Start de auto ’s morgens niet, dan kun je de hulpdienst bellen.

Vervangend vervoer
: Als je niet zelf vervangend vervoer wilt regelen omdat de auto niet (op tijd) gerepareerd kan worden, dan kies je voor vervangend vervoer. Hierbij geldt dan wel vaak een bepaalde termijn waarbinnen de auto eventueel gerepareerd kan zijn. Is dit 2 dagen en de auto kan binnen 2 dagen gerepareerd worden, dan krijg je geen vervangend vervoer. Je zult dan extra verblijfkosten moeten maken. Er zijn zelfs termijnen van 30 dagen bekend!

Pechhulp On Demand

Als je nergens aan vast wil zitten, dus geen vaste abonnementskosten wil, dan ‘koop’ je hulp op het moment dat je het nodig bent. Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk met behulp van app op je telefoon. Er zijn meerdere aanbieders.

Pechhulp bij Verzekering

Je kunt tegenwoordig bij meerdere verzekeraars de auto verzekeren voor pechhulp zodat je altijd wordt geholpen. Ook hier kun je vaak kiezen voor binnen- en/of buitenland hulp.

Reisverzekering

Bij de meeste reisverzekeringen kun je ook kiezen voor hulp bij pech onderweg. Het voordeel bij deze verzekeringen is dat je ook de extra verblijfkosten vaak vergoed krijgt of de kosten voor het terughalen van het voertuig naar Nederland.

Het is bij alle verzekeringen voor pechhulp belangrijk te kijken naar de voorwaarden. Voor meer informatie over de pechhulpdekking kun je ook terecht op de site van de Consumentenbond.

pech huurauto - man belt hulpdienst

Verzekering huurauto

De genoemde verzekeringen gelden niet voor een gehuurde auto. De verhuurder is verantwoordelijk voor de verzekering van de auto en biedt vaak de optie voor extra verzekeringen. Alle huurauto’s moeten minimaal WA-verzekerd zijn, ook in het buitenland en meestal is er ook een ongevallen en inzittenden verzekering.

Wil je zorgeloos op vakantie met een huurauto, dan kies je ook voor een pechhulpverzekering wanneer dat mogelijk is.

Huren bij Autoverhuur Hoogeveen

Bij Autoverhuur Hoogeveen heb je de keuze voor een pechhulpverzekering binnenland of buitenland (incl. binnenland). Hierbij is vervangend vervoer inbegrepen wanneer de auto niet verder kan rijden.
De verzekering wordt afgesloten bij de ANWB Pechhulp dus je bent verzekerd van professionele hulp in binnen- en buitenland.
Het enige wat je hoeft te doen is deze pechhulpservice te bellen of contact opnemen met ons wanneer je het even niet meer weet.

Extra verzekeringen

Echt onbezorgd op vakantie ga je wanneer je de auto extra verzekert tegen diefstal, schade, ruitbreuk en bandenpech. Dit kun apart afsluiten bij de huur van een voertuig.

Meer informatie nodig?

We hebben geprobeerd alles zo goed mogelijk uit te leggen maar het kan zijn dat e.e.a. niet helemaal duidelijk is. Neem dan even contact op met ons. Is alles duidelijk dan kun je direct een auto, bestelbus of personenbus huren.

Gerelateerde artikelen:

Met huurauto op wintersport
Naar het buitenland met huurauto
Verzekering huurauto
Aandachtspunten bij autohuur

Ga naar:

Voorwaarden
Auto huren

Personenbus huren
Bestelbus huren
Verhuiswagen huren
Rolstoelbus huren
Bel ons
0528 - 22 02 44

Autoverhuur Hoogeveen
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

BTW nummer:
NL002280853B21

Openingstijden

Maandag
08:00 - 17:00 uur

Dinsdag
08:00 - 17:00 uur

Woensdag
08:00 - 17:00 uur

Donderdag
08:00 - 17:00 uur

Vrijdag
08:00 - 17:00 uur

Zaterdag
08:00 - 16:00 uur

Zondag
Gesloten


Venster sluiten

In verband met de Covid-19 uitbraak nemen wij verschillende maatregelen.

Ook introduceren wij de haal en breng service voor onze verhuur voertuigen klik hier.