Wat zijn de schoonmaakkosten voor een huurauto?

Wat zijn de extra schoonmaakkosten voor een huurauto? Zijn die er dan vraag je je af. Nee, normaal gesproken niet, maar dat hangt wel af van hoe je zelf met de auto bent omgegaan.

Lange vakantie gehad

Tijdens een mooie lange vakantie ergens aan de Middellandse Zee kan er toch heel wat zand mee naar binnen worden gebracht. Maar dat niet alleen. Er worden ook allerlei andere spulletjes, gevonden schelpen en wat al niet meer de auto in gesleept door de kinderen. En ze gaan ook zo met hun natte zwemkleren op de bank zitten.

Daar maak jij je niet druk om want ze vermaken zich prima en je wil de sfeer natuurlijk niet verpesten door ze steeds te moeten aanspreken daarop. En trouwens, de schoonmaak zit bij de huurprijs in toch? Dus je hoeft de auto bij thuiskomst niet uit te mesten maar alleen maar volgetankt weer in te leveren zoals afgesproken. Lees altijd de voorwaarden goed door.
Maar is dat ook zo?

Klik op een voertuig naar keuze
schoonmaakkosten-huurauto--top

Huurcontract

Zeker weten dat in het huurcontract is opgenomen dat de auto in dezelfde staat weer moet worden ingeleverd als bij aanvang van de huurperiode. Dus dat je de huurauto moet schoonmaken en wassen staat meestal niet in de huurvoorwaarden. Zolang jij de auto maar netjes en opgeruimd weer inlevert en zonder schade natuurlijk.

Want een huurder controleert altijd de binnen- en buitenkant van de auto maar kijkt wel naar vervuiling van het interieur of aan de buitenkant.

Kosten inbegrepen bij huur

Normaal gesproken is een gewone schoonmaakbeurt bij de prijs inbegrepen. Dat betekent dat de auto altijd weer door de wasstraat gaat en van binnen wordt gestofzuigd en gepoetst. Dat zijn normale werkzaamheden waarbij een vergeten snoeppapiertje jou echt niet wordt aangerekend.
schoonmaakkosten-huurauto--smerige achterbank

Geur en vlekken in bekleding

Als één van de kinderen heeft overgegeven in de auto door wat voor reden dan ook; te veel ijsjes of patat, hobbelige weg in de bergen, het maakt niet uit, dat kan gebeuren. Hou er dan rekening mee dat de geur en de vlekken heel moeilijk uit de bekleding zijn te krijgen. Het lijkt vaak na de eerste schoonmaak door jezelf gelukkig mee te vallen maar de geur komt later heel vaak weer terug.

De verhuurder moet hier extra kosten voor maken om dit door een gespecialiseerd bedrijf op te laten lossen. Hij zal dan ook deze kosten aan de huurder doorberekenen. Of wat denk je van een vergeten pakje drinkyoghurt die kapot gaat? Melkproducten gaan echt heel erg stinken na verloop van tijd en die geur krijg je er ook niet zo snel weer uit.

Dan hebben we het dus over echte vervuiling van het interieur waarbij de bekleding dusdanig smerig is geworden dat dit extra tijd en geld kost om het weer in de oude staat terug te brengen.

Maar ook een kofferbak of achterbank vol met lege blikjes, papiertjes, zakdoekjes en noem maar op, kost tijd om op te ruimen. Al deze kosten worden aan de huurder doorberekend.

Ook de buitenkant kan te smerig zijn

Verhuurbedrijven zien ook wel eens een auto terugkomen die aan de buitenkant een rare kleur heeft, onder de spikkels zit of dat er iets anders mee aan de hand is anders dan echte schade.

Als huurder moet je opletten waar en hoe je de auto parkeert. Kijk voor het parkeren in een vreemde stad eens naar de auto’s waar de auto naast wil parkeren. Soms kun je dan al zien dat de bomen waar de auto onder staat, fijne druppeltje plakkerig spul laten vallen. Dan zet je de auto er niet onder want heel vaak is dit moeilijk te verwijderen en hoe langer het erop zit hoe moeilijker het wordt om schoon te maken.
schoonmaakkosten-huurauto-schoonmaker

Wij doen echt niet snel moeilijk

Maar als bovengenoemde zaken of iets dergelijks zich voordoen, dan moeten we de kosten wel doorberekenen en dat zullen bijna alle verhuurbedrijven doen. In de algemene voorwaarden lees je er meer over.

Houd gewoon rekening met het feit dat je iets huurt wat niet jouw eigendom is en behandel de huurauto met respect.

Wil je meer weten?

Neem dan even contact op met ons. Is alles duidelijk dan kun je direct een auto, bestelbus of personenbus huren.

Gerelateerde artikelen:

Algemene voorwaarden
Kosten huurauto

Naar het buitenland met huurauto
Verzekering huurauto
Aandachtspunten bij autohuur

Ga naar:

Auto huren
Personenbus huren
Bestelbus huren
Verhuiswagen huren
Rolstoelbus huren
Bel ons
0528 - 22 02 44

Autoverhuur Hoogeveen
Plesmanstraat 89
7903 BG Hoogeveen

BTW nummer:
NL002280853B21

Openingstijden

Maandag
08:00 - 17:00 uur

Dinsdag
08:00 - 17:00 uur

Woensdag
08:00 - 17:00 uur

Donderdag
08:00 - 17:00 uur

Vrijdag
08:00 - 17:00 uur

Zaterdag
08:00 - 16:00 uur

Zondag
Gesloten


Venster sluiten

In verband met de Covid-19 uitbraak nemen wij verschillende maatregelen.

Ook introduceren wij de haal en breng service voor onze verhuur voertuigen klik hier.